Publisert av: HåkonH | januar 21, 2007

Tidenes tøffeste mediestorm

Gerd-Liv Valla har opplevd tidenes tøffeste mediestorm den siste uka, sier Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund. Han trekker sammenligningene tilbake til Jan P. Syse, Thorbjørn Jagland og Tore Tønne.

Den tanken har jeg også tenkt. Altså, jeg tror ikke at det er røyk uten ild her, og det har kommet så mange historier fra ulike hold som støtter opp under Ingunn Yssens versjon, så den tror jeg på. Kokkvold sier da også at hun er skyld i det selv.

Men media har også ansvar. Minnene fra Tønnesaken står tydelig for meg, jeg er ikke i tvil om at det var pressen som drev ham ut i den desperate handlingen. Er de sikre på at de ikke gjør det samme nå?

Pressen og media har ansvar for å få fram viktige saker, avdekke kritikkverdige forhold. Men de har også ansvar for å beskytte dem det gjelder for urimelige belastninger. Valla er som hun selv sier ingen pusekatt, hun er knalltøff. Men selv de tøffe er bare mennesker. Det er en grense for hva de tåler også.

Jeg håper ulveflokken vet hvor grensen går.


Responses

 1. Det er til ettertanke dette.

  Samtidig skjønner jeg ikke at Valla ikke håndterte saken mer viselig da den kom for dagen.

 2. Jeg synes vel hun har spadd grøften selv her. Men er enig i at litt varsomhet er på sin plass.

 3. Det er vel forskjell på å reagere, avdekke og sanksjonere en grøft som hun har spadd selv – til å eskalere det til man kaster henne nedi grøften og spar over henne før hun rekker å klatre opp igjen?

  Jeg har ikke hatt tid eller ork til å sette meg inn i detaljene i saken, men sånn generelt er det vel mye større glede for størrelsen på dramaet i pressen og et pådriv for å stimulere, øke og opprettholde drama-nivået, mer enn å komme til en avklaring og fornuftig løsning på den utidige grøften?

 4. Men gjør pressen det? At hun lyver og det blir avdekket, er jo pressens jobb, for eksempel.

  Nå har jeg stort sett lest Aftenposten, ikke tabloidene. Muligens er det verre der.

  I dag er selv Kjell Bjørndalen ute og ber henne trekke seg som leder i valgkomiteen. Det er i hvert fall mange som har noe å si til pressen, det er sikkert.

 5. Ja, det er mange der ute, og de sier stort sett det samme, det er mange likelydende historier ute og går. Det er selvsagt ikke tilfeldig.

  Jeg bare håper at det ikke går for langt. De tøffe oppslagene i Dagbladet og VG minner meg om Tønne-saken. Det er ikke gode minner.

 6. Jeg har jobbet nært en person som ble tatt av mediene. Den historien skal jeg kanskje fortelle en gang, men da avslører jeg i så fall offentlig hvor jeg jobber, og det vil jeg strengt tatt ikke.

  Det var tøffe tak. Og det var bare oppspinn også. Regelrett oppspinn.

 7. Det er ikke nødvendig å gjøre det. Det er godt nok kjent hva media kan gjøre, eksemplene er mange og det er godt kjent. Vi har hatt noen stygge tilfeller her hvor jeg jobber også. Vi er ofte ute i krevende saker, og da gjelder det å vite hvordan man skal opptre. Mediakurs er obligatoriske hos oss.

 8. Det høres veldig fornuftig ut. Det er ikke gitt å mestre det helt av seg selv. Vi lærer det jo ikke akkurat på skolen.

  Det rare er jo at Valla er vant med mediene.

 9. Ja, hun er dreven, hun har selv brukt mediene aktivt tidligere – og nå bryter hun helt elementære regler. Det er underlig.

 10. Ja… det er veldig merkelig. og kanskje kan det tyde på at hun er ganske presset.

  Hmmm.

 11. LO er ikke alltid snille med de som ikke vil organisere seg. De har et langt spor av knuste skjebner i sitt kjølvann. Det her blir litt som å spa opp medlidenhet for Mengele – og jeg vet ikke om jeg er stor nok.

  Samtidig synes jeg ikke man skal trekke inn Tønne-saken, all den stund at Tønne ikke fortjener å bli sammenlignet med Valla.

 12. Milton, det er ikke medlidenhet jeg snakker om, bare at man har i mente at selv Valla er et menneske. Blir presset for tøft kan det bikke over for selv den tøffeste.

  Tønne fortjener ikke å bli sammenlignet med Valla, som i sin tur heler ikke fortjener å bli sammenlignet med Mengele!

 13. […] dermed har vi dette århundredets mediekjør i gang, som Goodwill skrev i […]

 14. «Det er vel forskjell på å reagere, avdekke og sanksjonere en grøft som hun har spadd selv – til å eskalere det til man kaster henne nedi grøften og spar over henne før hun rekker å klatre opp igjen?»

  Tiqui sier det bra, synes jeg.

  Det jeg reagerer på er den ekstreme harmen, og at alle ser ut til å måtte fordømme noen slik offentlig.

 15. Det er det jeg tenker også, Beate. Oppi all støyen om lederstil, konspirasjon, vennskap og kjennskap syns jeg det er viktig å huske på at det er mennesker oppi dette.

  Det er så lett å fordømme, og Valla har stilt seg deg selv, men hvem er det som selv er helt uten feil?

 16. Jeg er jo da altså av de som ikke tror dette er tilfeldig. Hvem tjener på dette?

  Det er utrolig mange som uttaler seg nå. Til å være en sak i LO/AP-sfæren er det utrolig mange.

 17. Nesten umulig å si hvem som tjener på det. Det kan slå i hvilken retning som helst, avhengig av hva som måtte dukke opp av nye saker – eller ikke dukke opp. Det kan til og med tenkes at Valla kommer styrket ut, til slutt.

 18. Da skal det vel et mirakel til?

  Jeg tror i hvert fall ikke venstresiden i AP kommer styrket ut.

 19. Mirakel eller katastrofe, alt ettersom hvordan man ser det 😀

  Men hvis venstresiden i AP blir svekket smiler sikkert Jens fornøyd!

 20. I rest my case :o))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: