Publisert av: HåkonH | februar 27, 2007

Snø…

Jeg var på Sørlandet sist helg, jeg.

Det var en selsom opplevelse. Surrealistisk. For jeg hadde jo hørt meldingene, det var jo kommet mye snø det siste døgnet. Min far snakket om 50-90 cm på en natt. Men…det er jo lett å ta i litt ekstra for å imponere, ikke sant? Og under bilturen nedover var det ingen tegn til noe inferno i hvitt.

Kjørte gjennom Drammen, gamle Holmestrandtunnelen, passerte Larvik og Porsgrunn, og nesten ikke snø. Kanskje 20 cm i åpent lende. Forbi Kragerø, det samme. I Gjerstad skjedde det noe, veien ble snø- og isdekket, og glatt. Og så – rett etter Tvedestrand, der var den. I mengder. Det skiftet i løpet av få kilometer. Høye brøytekanter, sporete vei, snøfokk og dårlig sikt. Opplevde en nestenulykke da en brøytebil foran i køa svingte inn på en busslomme – og ut igjen, bråstopp og hjertet i halsen.

Heldigvis skulle ikke vi lenger enn til Arendal. Det var verre lenger vest, i Grimstad og Lillesand, men likevel. Det kom ca halvannen meter snø i løpet av de dagene vi var der, det var snømåking morgen og kveld, og snøfonnene vokste oss langt over hodet. Selv med kraftig snøfres ble det vanskelig å få lagt fra seg snøen noe sted.

Snø…

Sørlandet gikk på tomgang. Aktivitetene var stort sett snømåking, tv og kaffe, gå til butikken med sekk på ryggen for å handle. Og folk tok det hele med et smil, syns det var litt artig å oppleve naturkreftene. Butikken ble som det gode gamle vannhullet, et sosialt møtested. Folk som skulle til byen gikk på ski. Artig.

 Mere snø…

Sørlendingene gravde seg ikke ned i elendighet. De gravde seg ut 🙂

Kald pus…

Men noen ventet bare på våren…

(bilder fra Agderposten)

Reklame

Svar

 1. HAHA! Jeg venter også på våren. Dakkar pus!

  Det er vel merkelig at skifter så brått? Altså at du på noen kilometer går fra snøfattig til så til de grader snørik vinter? Skjønner ikke sånt jeg.

 2. Smiler…den pusen ser litt forkommet ut, ja!

  Det skiftet var veldig rart, ja. Ikke at det var som en vegg som reiste seg akkurat, men likevel gikk det fort. Vi satt og kjørte nedover og kunne ikke tro at det var så ille som vi var blitt fortalt, men da vi kom dit var det enda verre enn vi hadde forestilt oss. Og så var det bare langs kysten, på Vegårshei som ligger et par mil inn fra Tvedestrand brukte de snøkanoner for å snølegge skianlegget!

  Det som skjer er at fuktig luft kommer inn fra havet og møter kald luft over land (det var -10), og da felles nedbøren umiddelbart ut som snø Det er et litt typisk Sørlandsfenomen dette, men så ekstremt har jeg aldri opplevd det før.

 3. Ahhh – da skjønner jeg. Bildene er jo ikke helt til å tro. Jeg vil tippe den snøen var rimelig tung å måke også. Den ser slik ut.

  Pondus tror stadig vekk han vil ut, men så oppdager han snøen. Mjauer klagende og vil inn igjen. Hos oss lengter både folk og fe ettervår nå :o)

  Forøvrig ser bloggen din plutselig helt ok ut her på kontoret.. merkelig. Men jeg klager ikke!

 4. Vår ja…da skal jeg ikke si for mye om mars, som er rett rundt hjørnet… :-/

  Men hva mener du – har den sett ikke-ok ut tidligere? Jeg har i hvertfall ikke endret på noe!

 5. Nei den har ikke det. Bokstavene var mye større og mye av teksten, som har mørk font, lå på den blå bakgrunnen. Dermed var det lite poeng i å lese her før etter arbeidstid.

  Og jeg tror det er her det har vært problemer, ikke med bloggen din.

 6. […] Goodwill God vilje, livsglede og litt til :o) « Snø… […]

 7. Høres snodig ut. Nå skjedde det noe mer underlig her: I posten om langrenn før og nå linket jeg til denne om snøen på Sørlandet, og da fikk jeg pingback fra meg selv.

  Mens du ikke får, når jeg linker til deg.

  Dobbeltsnodig!

 8. Det er faktisk merkelig lokalt dette snøværet, ja! Og voldsomt!!
  Men jeg må innrømme at det reddet min vinterferie. Her er jo stemningen akkurat som på høyfjellet: folk med ski på beina som hilser og smiler. Praten går livlig rundt hyllene på butikken og fellesskapet styrkes. Så får vi bare se hvordan Arendal fikser smeltevannet… 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: