Publisert av: HåkonH | mars 6, 2007

LO igjen

Så er de igang igjen, slåsskjempene i LO.

Rapporten fra utvalget som har gransket Valla/Yssen-saken legges fram på fredag, men allerede nå dirskuteres og langt på vei forskutteres konklusjonene, nemlig om Valla får tillit eller ikke.

Dagbladet forteller at forbundsleder Sture Arntzen forhåndsfrikjenner Valla uten å ha sett rapporten: – Jeg kan ikke se for meg at det kommer noe mistillitsforslag mot Valla. Og skulle det komme, er det sannsynligvis et flertall i sekretariatet som vil avvise det.

Arntzen har vært ute og bjeffet tidligere, og vist seg som en sterk støttespiller til Valla. Han mente blant annet at Arbeiderpartiet burde brukt partipisken for å hindre at Ap-folk kom med kritikk av Valla og LO, og karakteriserte flere av dem som sa meningen sin som «jævlig mediekåte». Han truet videre med at LOs vilje til å støtte Ap politisk og økonomisk kunne svekkes dersom Ap-politikere fortsetter å herse med LO.

Det er jo holdninger som inviterer til samarbeid.

Lederen i Norsk Lokomitivmannsforbund, Øystein Aslaksen, har tidligere uttrykt full støtte til Arntzen. Han understreker at temaet kun er Yssen-saken og mener det skal mye til før Valla må gå.

– Hva er et lovbrudd? Det skjer jo lovbrudd hver eneste dag. Det er for eksempel ingen som forlanger at en politimester skal gå av om han kjører i 52 kilometer i en 50-sone, sier han.

Det var da også en sammenligning.

Og Offisersforbundets leder Peter A. Moe tror på full lydighet i rekkene. Javisst, offiserer er gjerne vant til det. Men LO er ikke en militæravdeling, heldigvis.

Jeg fatter ikke at de ikke skjønner det. At en organisasjon som LO, som skal stå på arbeidsfolks side, må ha en ledelse som etterlever de prinsipper de krever at arbeidsgivere må følge. At de må ha en ledelse som oppviser de samme holdninger som de selv krever av arbeidsgiverne.

Og jeg fatter ikke at de i det hele tatt tenker på å ha en leder som får sterk kritikk av granskningskommisjonen for sin måte å lede egne ansatte på, dersom det skulle vise seg å være tilfelle.

Vi får vente til frædda’n.

Time Will Sjovv, som han sa, Blodstrupmoen.

Reklame

Svar

 1. Ja, nå er det vel bare å vente, for det er jo ikke stort mer igjen å lekke i hvert fall. At en organisasjon kan lekke informasjon så til de grader, det er helt utrolig.

  Jeg tror at uansett hva det står i den rappoerten så er tilliten så svekket at det er vanskelig å se for seg at hun kan være troverdig som forkjemper for arbeidstakeres rettigheter.

 2. Ja, det er akkurat det. Av alle skulle man i hvertfall kunne forvente at LO rydder i eget bo og har skikkelige arbeidsforhold for sine ansatte og praktisere nulltoleranse mot mobbing. Med hvilken autoritet kan hun stille krav om det samme til arbeidsgiversiden etter dette?

 3. Nei, den har vel smuldret litt hen, den autoriteten. Det blir spennende å se… it aint over yet.

 4. Faktisk er jeg veldig fornøyd med at jeg ikke lenger er fagorganisert i et LO-forbund, etter hele det sirkuset som har vært i vinter…

 5. Akkurat det har jeg ikke tenkt på, for LO har aldri vært aktuelt for meg, men jeg ville uansett ikke vært komfortabel med en ledelse i min organisasjon som behandlet egne ansatte på den måten.

 6. Jeg er enig, Goodwill. For noen år siden var jeg medlem i et LO-forbund, og om jeg fortsatt hadde vært det, ville jeg meldt meg ut nå…

 7. Jeg har et mer distansert forhold til det. Jeg følger mer saken som underholdning. Det er jo alltid moro når bølla i gata får bank – og dét får hun, uansett hvem som vinner. Det beklagelige ville så være at en bølle går fri – men fremtiden er lang. Hvem vet om ikke vinneren engang kommer til å bli kledd naken i en mediestorm lenger fremme.

  Jeg så forresten en oversikt over hvem som gir støtte til politikken i Norge, og jeg ble overrasket over hvor overveldende stor forskjellene er. AP soper inn LO-penger, mens Høyre og FrP nesten ikke får noe. Jeg tror at denne saken skader AP på lang sikt – så får det så være opp til den enkelte å fundere på om jeg sørger over dét ;o)

 8. Jeg vet ikke om jeg syns det er underholdning. Jeg syns den er vond ut fra flere sider: Vondt for den som ble mobbet, men også vondt for mobberen som så til de grader har blitt kjørt i media. Jeg håper de har ryggrad til å stå oppreist og gå videre.

  Jeg skal ikke fundere over om Milton sørger over eventuelt Ap-tap på denne saken, selv om jeg vel har en anelse. Ap får mye penger fra LO, det gjør ikke Høyre eller Frp, men de har vel sine rike onkler de også? Høyre har vel fått betydelige summer fra Rederforbundet og NHO, om jeg ikke husker helt feil?

 9. Og så gikk hun, uten å innrømme å ha gjort noe galt. Jeg skjønner ikke at det er mulig. Hun må da vel mangle selvinnsikt?

 10. Det er noen som aldri kan innrømme noe som helst, som tror det er tegn på styrke å ikke vise svakhet, å ikke bøye av. Jeg mener det er motsatt.

  Men jeg har fått litt bakoversveis av mediadekningen idag. Uavhengig av sak så skal hun være uhyre sterk for å komme seg oppreist gjennom denne stormen. Tønne-sporene skremmer…

 11. Ja, jeg er enig i det. Men det er jo hun selv som ville holde pressekonferanse. og jeg tror hun er laget av annet meteriale enn Tønne. Vi kan jo ikke gå på tærne heller, fordi vi er redde for at de ikke skal tåle det.

  Mediadekningen var formidabel, ja. Jeg kan ikke helt huske lignende.

 12. Ja, hun er nok det. Dessuten går nok lufta litt ut av ballongen etterhvert, nå som hun har trukket seg. Men hun er ganske skarp: «…kan ikke se at det jeg som leder har gjort i forhold til Yssen eller andre i LO, bryter med de lover og regelverk som jeg selv har kjempet frem», når det er det granskningsutvalget sier at hun har gjort.

  Spennende å se hva som skjer videre.

 13. Det skal bli spennende å se om den granskningsrapporten blir offentliggjort. Men.. blir den ikke det får vi den sikkert i mediene likevel. Det lekker jo som en sil.

 14. Jaha, det er sikkert og visst! Trodde ikke det var mulig! Skulle nesten tro det var Se&Hør som hadde lagd den!!

 15. Det er jo selvsagt masse i kulissene her, som ikke er uttalt. Det er mulig å snekre både den ene og den andre konspirasjonsteorien.

 16. Det er det selvsagt, det er jo det pressen liker best, å konspirere, for da kan de selge mer på samme sak. Men jeg tror det er mye hold i de lekkasjene som kommer, så mye at de enten må komme fra bevisste lekkasjer eller fra utro tjenere.

 17. Ja, dette er åpenbart folk som sitter inne med informasjon. Så kan man spørre seg hvem som tjener på lekkasjene. En tanke som har slått meg er at GLV rett og slett er en såpass umulig leder at det er mer enn en som har ønsket å benytte seg av muligheten til å bli kvitt henne. Et nyttig bidrag til det er selvsagt å sørge for at det lekker ut informasjon om hva som blir sagt om henne.

 18. Absolutt sannsynlig, Iskwew. Absolutt. Og det tror jeg i så fall at de slipper unna med, i denne omgang. Men hva som skjer senere er ikke godt å si.

  Det sies at de man tråkker på på sin vei opp møter man igjen på nedturen. Kanskje er det nettopp det Valla opplever nå, men det samme kan i neste omgang ramme dem som lekket nå. Ingenting vil overraske meg…

 19. Uansett er det jo helt håpløst for en organisasjon å ha så mange lekkasjer. Den neste LO-lederen må jo adressere dette problemet.

  Og så tror jeg jo ikke at Jens er så lei seg i dag :o) Jeg gir selvsagt ikke opp den konsprasjonsteorien.

 20. Hehe – nei, det gjør du selvsagt ikke. Den er sikkert like sannsynlig som flere andre, selv om jeg egentlig tviler litt på at Jens kan være så slem, selv om han neppe er den som gråter mest idag.

  Jeg er glad jeg ikke overtar som LO-leder. Det må være en tøff jobb å skulle samle den organisasjonen. Staurbæringa til Per Borten blir bare blåbær i forhold til det å skulle oppdra LO til en mer moderne organisasjonskultur.

  Nå er det straks party her – ha en fin kveld, Iskwew! :-)))

 21. Men i alle dager – har dere party all the time hos dere??

  :o)

 22. Hehe – jepp! Du skjønner at jeg jobber på et bra sted! 😀

 23. Ja det skjønner jeg jo :o))


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: