Publisert av: HåkonH | mars 8, 2007

En mann verdt mer enn to kvinner

Ble sittende og se dokumentaren på NRK2 i kveld om dem afghanske kvinnen Malalai Joya, som stilte til valg og vant en plass i Parlamentet i Kabul. En kontroversiell kvinne som talte mennene midt i mot.

En tøff historie som viser hvor kort likestillingskampen har kommet der, og samtidig hvilke ressurser noen kvinner har, som tar kampen.

I et samfunn hvor et liv er mindre verdt enn her, hvor politiske drap er hverdags, der sto hun opp mot makta og talte vanlige folks og kvinners sak. En utrolig sterk og levende kvinne.

28 av drøyt 200 representanter ble kvinner, det syns jeg er ganske sterkt. Det viser at det er håp om en utvikling i riktig retning der også, men det hele er skjørt, det er helt sikkert. Og hvor sterkt parlamentet er mot de militære og mot krigsherrene vil tiden vise. Det som er helt sikkert er at det er utfordringer på et helt annet plan enn det vi har her hjemme…

Reklame

Svar

  1. Den fikk jeg dessverre ikke sett. Det skulle jeg gjerne.

    Shirin Ebadi er litt en slik kvinne. Og det stilles større krav til mot enn vi kan forestille oss.

  2. Ja, jeg tror de er noe av det samme. Det er vanskelig for oss å sette oss inn i hvordan dem kampen er, men den dokumentaren gav i hvertfall et lite innblikk. Og håp – jeg lurer på om ikke Afghanistan ligger lenger framme enn Iran.

    I hvertfall så lenge Taliban holder seg i ro…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: