Publisert av: HåkonH | mai 25, 2007

Parasitter i springen?

Leser i avisene, og hører på radioen idag, i alle kanaler, at drikkevannet vårt er farlig. Det inneholder parasitter som gjør oss syke.

Skrekk og gru! For er det noe vi anser som bra her i Norge så er det at vi kan drikke vannet vi har i springen. Friskt og godt er det, mye bedre enn flaskevannet vi får når vi er ute og reiser.

 

Bare må ha det – det er ikke melka nei, det er springvannet vårt, det.

Derfor slår det hardt når vi får høre at det er farlig. 1,8 mill nordmenn har potensielt farlig vann. Det henvises til at rundt 6000 bergensere ble syke da Giardia-parasitter havnet i drikkevannet høsten 2004, noen av dem fikk sågar kronisk utmattelssyndrom. Skremmende, virkelig skremmende.

Men hvordan er det egentlig?

Sjekker lista over de kontrollerte vannverkene som ikke har såkalt smittebarriere, og ser at det er i hovedsak mindre vannverk. De store står der ikke.

Ingen tvil om at dette er alvorlig, og det må definitivt gjøres noe med. Men likevel – jeg syns det slås vel voldsomt opp når det framstilles som om vi nærmest må slutte å drikke springvann og gå over på flaskevann. Det er ikke noe renere det, nemlig!

Reklame

Svar

  1. Jammen ikke greit å vite hvor man skal snu seg om man skal måtte passe seg for alt det advares mot. Men det er jo viktig å sørge for at vann fortsatt skal/kan være drikkende, vi overlever ikke uten.

    Forøvrig kan jeg anbefale Esquils orienterings-festivalpost til deg som også løper..

  2. Hehe – den fra Esquil var glimrende…lærdommen må bli at man tar med seg brød hjemmefra til Sverige 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: