Publisert av: HåkonH | juli 31, 2007

Mannsroller og mobbing

Er det mulig???

I 2007???

Dagbladet har idag et oppslag om at Se&Hør-gründeren Knut Haavik benytter sin rolle som medlem i mannsrolleutvalget til å skyte fra hofta, denne gangen mot de homofile. Han synes synd på barn med to fedre, fordi de kan bli mobbeofre.

Kollega i utvalget, Arve Juritzen, er ikke overraskende uenig, kaller Haavik en dinosaur, og påpeker at dinosaurene døde ut fordi de ikke klarte å tilpasse seg en ny virkelighet.

Jeg for min del vil bare si at jeg håper Juritzen har rett, at det går med holdningene til Haavik som det gikk med dinosaurene. Men jeg er ikke sikker. For det Haavik driver med her er mobbing og stigmatisering av en gruppe mennesker. Mange mennesker leser dette og tar til seg Haaviks synspunkter og gjør dem lettvint til sine egne.

Vi trenger ikke dette. Vi trenger ikke denne diskusjonen. Vi trenger diskusjon om mobbing av barn, men ikke på dette grunnlaget.

Reklame

Svar

 1. Haavik må jo rett og slett være dum.

  Mobbeargumentet er jo virkelig å skyte seg selv i foten. Det sier virkelig mest om avsenderen: «Beklager, men jeg er en innful og fordomsfull j*ævel og kommer til å mobbe ungene dine.»

 2. Det som er skummelt med slike uttalelser er at det legitimerer tilsvarende fra andre, og da er mobbinga i gang.

  Saueflokken følger bjellesauen.

 3. Du har helt rett, Goodwill.

 4. Haavik ER dum. Point final.

 5. Det er vel Karita som har satt ned utvalget?

  ’nuff said.

  Vi kan jo ikke vente annet. Seriøsitet er alt for mye forlangt.

 6. Nei, det er vel sant det, Iskwew. Karita har sikkert plukket utvalgsmedlemmene med omhu.

 7. Det har hun nok. Hun vil at alle slags synspunkter skal luftes, sier hun. Men hva Haavik har med likestilling å gjøre, kan man jo spørre seg. Han er jo en dinosaur.

  Jeg håper du og andre menn følger med på hva dette utvalget surrer med. Det er jo fint at menn er opptatt av likestilling. Spesielt om det er noe som ligner på konstruktivt. Men da tror jeg kanskje vi trenger andre røster enn Haavik :o)

 8. Absolutt alle unger kan bli mobbeofre, så vi kan vel likesågodt forby alle å ha unger? Da blir vi jo kvitt problemet for godt.
  Hva Haavik sier henger bare ikke på greip!

 9. Jeg tenkte på det at han sikkert synes det er ille med barn som vokser opp med bare en forelder også. Og det er det mange barn som gjør, ofte fordi en pappa ikke vil ha med barnet å gjøre.

  Barn av homofile har to foreldre som elsker det. Jeg klarer ikke å se problemet. Haavik er en skikkelig dinosaur, og hva han skal i det utvalget å gjøre, er en gåte for meg. Han har null å tilføre.

 10. Det er omvendt logikk, Marina. Velkjent og vekbrukt taktikk fra demagoger.

  Iskwew, jeg tror menn flest er opptatt av likestilling på en helt annen måte enn Haavik. Jeg tror vi blir mer og mer avhengig av likestilling for at samfunnet i det hele tatt skal fungere, jeg tror det tvinger seg mer og mer fram som en selvfølge.

  Barn med én forelder, ja…fysjom! Det syns han nok er ille ja, i hvertfall hvis den ene er mor, som har «dyttet far unna». Hvis den ene er far derimot, så er han vel en helt…eller hva?

  Det siste du sier her er et hvedpoeng, etter mitt skjønn. Det fins vel knapt noen som må gå igjennom mer for å få barn enn homofile, enten det er egne barn eller adopsjon, det kreves et sterkt ønske for å klare å gjennomføre det. Og at barn er ønsket og elsket av sine foreldre er vel det beste utgangspunktet?

  Jeg tror det er langt flere barn av heterofile foreldre som går for lut og kaldt vann enn det er barn av homofile som gjør det!

 11. Så enig med dere alle sammen! Dette argumentet til Haavik er jo det samme som å si at vi ikke ønsker å endre gamle nedsettende holdninger om homofile parforhold. Dersom det ikke fantes slike nedsettende holdninger ville heller ikke ungene komme på å mobbe for det.

  Men det betyr ikke at de ikke vil finne noe annet å mobbe for, uansett hva det er de måtte finne av en detalj som er annerledes enn saueflokken…

 12. Men unger kan og vil lære, Tiqui…i motsetning til de gamle dinosaurer!

 13. Jeg synes det er litt ironisk at noen som har med Se&Hør å gjøre liksom skal bry seg om barna. Kanskje han burde bekymre seg mer for hvordan det er å være barn av en kjendis når alt foreldrene gjør brettes ut i media?

 14. Veldig godt poeng, Minneapolise. Haavik er vel i særklasse den i Norge som har flest mobbeofre på samvittigheten. Og det ser ikke ut til å plage ham nevneverdig…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: