Publisert av: HåkonH | september 20, 2007

Klimatrusselen igjen

Noen har glemt klimatrusselen, skriver Iskwew i en post igår, om Sandvika Storsenter som vil bygge skøytebane inne i senteret. Ikke for å tjene penger, sier de. Dem om det, men hvorfor bruker de penger på det da?

Aftenposten bringer idag skremmende rapporter om at havisen rundt Nordpolen smelter i et enda raskere tempo enn man har forestilt seg var mulig. Glem vårens prognoser fra FN’s klimapanel, virkeligheten er enda verre.

ESA

Det burde være unødvendig nok en gang å påpeke at dette trolig får dramatiske konsekvenser for klimaet vårt. Vi har allerede sett eksempler det: Villere og våtere vær enn noen gang tidligere, flere og våtere stormer – hele året. Sammenhengen er nokså åpenbar for dem som er åpen for å se den, at dette er menneskapt, og at vi selv må betale dyrt for konsekvensene.

Det som jeg syns er skremmende er å lese i Aftenpostens kommentarfelt til denne saken. Der er det harselas og latterliggjøring over en lav sko av dette temaet, at ingenting er bevist, at forskerne dilter etter det som er politisk korrekt å mene, og så videre. Det er nedslående lesning, for det hjelper ikke om stort sett all verdens ledende forskere og politikere er enige, det er folk flest – oss selv – som må ta skjeen i en annen hånd. Det er VI som må legge om livsstilen, som må sette oss på sykkelen eller bussen for å komme på jobb, som må la vær å dra til syden, som må gjøre jorden til et bedre sted å leve for våre etterkommere.

Og det vil vi ikke, i hvertfall ikke mange nok av oss, skal vi tolke ut fra dette nettdebatt-trollet…

*oppgitt Goodwill*


Responses

 1. Nå skal det sies at kommentarene hos nettavisene sjelden er representative for den gjengse persons meninger. Det er en kraftig overrepresentasjon av folk med relativt obskure meninger, som mener klimatrusselen er en konspirasjon, at 911 var det og at Holocaust var det.

  Det er nok bra med en sunn skepsis rettet mot nye forskningsresultater. At klimatrusselen er reell er for sikkert å regne, men det betyr ikke at alle detaljer man tror kommer til å skje stemmer. Dette er ikke et forsvar for noen av disse ekstremistene, bare så det er sagt.

 2. Nei, alle dommedagsprofetiene kommer ikke til å slå til. Jeg leste et sted at 99% av alle bekymringene våre slår ikke til, så det er all grunn til å møte livet med en positiv innstilling.

  Men klimaendringene er her allerede, menneskeskapt eller ikke, og vi må uansett forholde oss til dem. Det at polarisen smelter – raskt – vil få konsekvenser for oss. Om ikke havet stiger så mye på grunn av akkurat dette så vil klimaet påvirkes ytterligere både lokalt og globalt. Flere stormer, mere tørke, paradoksalt nok kan til og med en ny istid i Nord-Europa bli resultatet.

  De umiddelbare virkningene vil ha en rekke følgevirkninger, som vi umulig kan forutsi hva blir. Men at de vil skape ytterligere utfordringer for oss virker opplagt.

  Og da syns jeg føre-var-prinsippet er fornuftig, i hvertfall bedre enn å la det skure. Skal man vente med tiltak til ugjendrivelige bevis ligger på bordet vil det høyst sannsynlig være for sent.

 3. Jeg leste nylig noe om at folk handler mest i de store kjøpesentrene når været forandrer seg. Så ustabilt vær må vel være høyt på ønskelisten til kjøpesentereiere?

 4. Selvsagt er det det, Marina. Jakter man kortsiktig gevinst så tenker man kortsiktig.

 5. Selvsagt! Å pisse i buksa for å holde seg varm virker som bare det i minst ti sekunder!

 6. Javisst, Marina!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: