Publisert av: H | oktober 17, 2007

Hmmm…

…trøtt og daff idag – kan det skyldes denne? …drakk kaffe i morges gjorde jeg også *urk*

Én ting skal ha ha, vannverksdirektør Ivar T, han har skaffet oss på Romerike Nok Rent Vann. I morgen blir det medbrakt vann på 1,5 l flaske og kaffe på stor termos!

Reklamer

Responses

 1. Jeg satser på å ha med ekte mossevann hit i morra. Tror jeg kan få bra omsetning på det… 🙂

 2. Det gjør du helt sikkert!

  Aaaaarghhh – nå skulle vi hatt to-kaffe her!

 3. Her har de stengt av vannet like så godt, har ikke hatt vann siden 9 i morges. Har ikke smakt kaffe i dag. Det sier dunk, dunk i hodet mitt.

 4. Samme her. Det er ikke noe godt.

  Jeg er glad jeg har godt vann hjemme. Vi trenger kanskje denne påminnelsen for at vi skal forstå hvilken gave det er å ha rent vann i springen?

 5. Ja, jeg tenker litt på slike ting om dagen.
  Og så tenker jeg at vi er heldige som har kropper som virker mesteparten av tiden.
  Og sjokolade på lørdager. Sånne ting.

 6. Og jeg som var i Oslo og drakk vann på fredag!!! Har følt meg parasittaktig siden..

 7. Dette har skjedd så dere skal få bedre forståelse for oss som ikke har drikkelig vann i kranen. Riktignok vil ikke vannet fra kranen min gjøre noen akutt syke, vel, ikke med mindre de får vondt av smaken eller lukten, da. Begge er ille nok. Såvidt jeg vet er det verken bakterier eller parasitter i vannet. Iallefall ikke veldig mange, og ettersom smaken og lukten er så ille blir man liksom advart mot å drikke det eller bruke det til matlaging.
  Og det lokale vannverket sier at det er ingenting galt med vannet vårt, det er helt trygt å drikke. Ingen nitritter, nitrater, dioksiner, tungmetaller, eller noe sånt.
  Det er bare alle akvarist-vennene mine som sier at de finner slikt når de tar vannprøver. Altså rent hysteri fra en haug amatører som leker seg med vanntestere fra akvariebutikken. At forskere ved UI får samme resultater er helt uviktig. Selvsagt.
  Og koking er ikke nok her, det må reverse osmosis til. Hva nå det heter på norsk!

 8. Vi har vært svært heldige i mange år – i de fleste deler av Norge, mht vann.
  Riktignok var det for et år eller to siden noen skriverier om dårlig vannkvalitet et sted i Norge (Trøndelag?) der vannet var så godt, smakte så godt – men – smaken til tross, det inneholdt masse bakterier som ike var så bra for helsen.

  Nå har Oslo-vannet plutselig fått en del parasitter, – av samme type som Bergens-vannet hadde masse av, for ikke så lenge siden.

  Vi har vann i springen, – og det kan kokes.
  I et land som Norge der vi ikke ruineres ved bruk av elektrisk kraft, så er det faktisk ikke vanvittig synd på oss – men at dette er skikkelig heft, – ja, det er klart.

  Tror jeg går over til å pusse tennene i hvitvin, drikke juice til frokost, be om dobbeltkokt kaffe midt på dagen, – og drikke vin etter arbeidstid.

  Så bestiller jeg heller en antabuskur etterpå og sender regningen til vannverket i Oslo. – De må da ha noen penger – de har da ikke kjøpt masse luxusbiler og farmer i Afrika og slikt. De har arbeidet for at vi skal ha rent vann, – brukt alle pengene på det, – ikke på egne greier – har de ikke?

 9. Omvendt osmose. Reverse osmosis, atså.

 10. Atsjå, atsjå. *prosit*

 11. Slå på ring slå på ring slå på hvem du vil, slå på kjæresten din om du vil. Atsjå atsjå atsjå.

 12. Hmm… med mindre du bare blander filterkaffen rett i en kopp kaldt vann, så tror jeg du overlever, G. 🙂

  *stol på Undre*

 13. Sukkerspinn, det er nok bare å legge seg på sofaen og håpe det går over 😉

  Marina og Tonita, dte er helt sikkert at dette er en tankevekker på mange måter. Både at vi er bortskjemte med rent og godt vann, og at vi har nok strøm til å koke vannet når det skjer slikt som nå.

  Det virkelige tankekorset her er at alle de vannverkene som får vann fra tilsynelatende krystallklare vannkilder, enten det er Maridalsvannet i Oslo eller et idyllisk fjellvann i Hallingdal, er de som har størst risiko for dårlig vann. Rett og slett fordi man tror at kvaliteten er så bra at man ikke renser mer enn høyst nødvendig. Det gir liten sikkerhet når det plutselig skjer noe.

  Hos oss på Romerike får vi vann fra Glomma. Glomma renner igjennom milevis med landbruksområder, med tilsig av både det ene og det andre av uhumskheter. I utgangspunktet skulle man ikke tro det kunne drikkes. Men derfor blir det vannet fullrenset med absolutt nyeste teknologi, og derfor er bettopp dét vannet gang på gang kåret til Norges beste drikkevann.

  Og derfor kan jeg nå sitte på jobben i Oslo med en stor kopp varm kaffe, traktet på rent vann fra Glomma 🙂

 14. Mona, har du blitt forkjølet av reverse osmosis? Visste ikke at det var en basill? Har den kommet med drikkevannet, kanskje?

  Undre, du vet at jeg alltid stoler på deg! Men likevel, idag ble det traktekaffe hjemmefra! 🙂

 15. Tonita, det vannverket med luksusbiler og jaktfarmer i Sør-Afrika og sånn er ikke i Oslo men på Nedre Romerike. Det er det vannverket jeg får vannet mitt fra!

 16. Så luksusbiler og jaktfarmer er bra for vannkvaliteten, mener du? Jeg trodde begge forurenset en god del, men det er jo mulig jeg tar feil ettersom jeg aldri har eid noen av delene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: