Publisert av: HåkonH | oktober 15, 2008

Kikkere???

Idag er den store dagen for alle nysgjerrigperer her i landet. Idag legges skattelistene ut til spott, spe og almenn forlystelse. Idag kommer gud-og-hvermann til å bruke av arbeidsgivers tid og datakraft til å snoke i listene for å finne ut hva naboen, kompisen ordføreren og erkefienden tjente i fjor.

Og avisene flommer selvsagt over av oppslag om den ene og den andre kjendisen. Nysgjerrigheten, misunnelsen og skadefryden vår er tydeligvis for sterk til at de kan la sjansen gå fra seg til å få mange «klikk».

Jeg orker ikke.

Jeg orker ikke sjekke hva den hyggelige naboen min tjente. Han har sikkert fortjent det, slik jeg forhåpentligvis har fortjent min lønn (eller godtgjørelse, som vi kaller det i staten). Ei heller orker jeg å sjekke hva Hagen og Røkke tjente, eller tapte for den saks skyld.

Én ting er at oversikt inntektene våre skal være tilgjengelige, noe helt annet er at det brukes som en slags folkeforlystelse. Som en slags gapestokk. Jeg syns det er noe usivilisert over det.

*urk*

(det er ikke tilfeldig at denne posten ikke inneholder en eneste link – jeg vil ikke hjelpe noen med å snoke)

Reklame

Svar

 1. Jeg blir like oppgitt hvert år. Virkelig. Du har helt rett, det er noe usivilisert ved det. Det er ubegripelig at våre private forhold legges ut søkbart. Informasjon vi er tvunget til å levere inn.

  *sukk*

 2. Godkjent, eller i det minste akseptert, av selveste St. Georg Databevokter er det også. Det skjønner jeg ingenting av.

  Jeg så en forhåndsreportasje på NRK om det igår, hvor de som ble spurt nærmest gledet seg i barnslig fryd til å kikke… *gremmes*

 3. Ja, det er rett og slett ganske barbarisk, spør du meg. Langt nede i skoleklassene sjekker de hva mammaen til Ola og pappaen til Kari tjener. Er det for lite, er det feil. Er det for mye, er det feil.

  Det var jo dessuten sånn at det bare skulle ligge ute i 3 uker. Men det ligger jo der hele året rundt.

  *gremmes*

 4. Det forekommer sikkert mobbing på grunnlag av listene også, det tror jeg på. Og det er alvorlig, i så fall. Barn lærer fort, og kan være ganske nådeløse.

  Ligge ute i tre uker? Er det ikke slik at alt som legges ut på nettet må tåle å bli liggende til evig tid?

 5. Jovisst er det det. Det ligger der for alltid, det er helt sikkert.

  Avisene skulle visst bare ha dem liggende i 3 uker. Men det driter de jo i.

 6. enig. jeg ville følt det litt som å snoke i andres mail eller private dagbok. det er veldig merkelig at dette er et offentlig anliggende.

  *grøss*

 7. Helt enig Caterina, det er slik jeg også føler det.

 8. *rister litt på hodet her også*

  (tror det er dagen for å dra rundt på bloggene og riste på hodet? 😉

 9. Smiler her – det er ikke det verste man kan gjøre – og om lidt, er kaffe’n klar… 😉

 10. […] av skattelistene i år.  Jeg har gjort det før.  Andre har gjort det veldig godt i år.  Men så leste jeg altså en kommentar av Hanne Skartveit i VG i dag, mens jeg i fred og […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: