Publisert av: HåkonH | desember 23, 2008

Ga blaffen?

Vi gav blaffen og handlet som før, melder Aftenposten idag.

Det vil si at vi brukte like mye penger som fø, eller mer, på julegavene. De fleste av oss. Men ikke alle. Ca 20 % brukte mindre enn før.

De som mistet jobben, kanskje?

For oss andre her jo ikke finanskrisa betydd stort annet enn at renta går ned igjen, og at januarsalget begynte før jul…

Reklame

Svar

 1. Jeg skjønner ikke helt at det kan være like stor handling som før. For i Oslo sentrum i dag var det, om ikke tomt, så ikke langt fra.

 2. Jeg har hørt at amerikanerne handler mindre enn før, og det burde jo være særlig ille her i California ettersom tilogmed staten er i ferd med å gå konk.
  Men det la jeg ikke merke til da jeg tok en tur til kjøpesenteret. Der var det kø og trengsel overalt og det lå en eim av svidd kredittkort over hele kvartalet.

 3. De var nok på sivilisasjonens endeholdeplass i Sandvika, Iskwew!

  Søndag ble det i hvertfall satt ny rekord i antall transaksjoner med kort, og den lå lenge an til å bli slått igår. Men jeg vet ikke hvordan det gikk tilslutt.

  Jeg tror vi bruker kort på mindre beløp enn før, derfor drar vi kortet flere ganger.

  Marina, det er vel slik at noen ting er viktigere enn andre, og da strekker vi oss så langt vi kan for å opprettholde gammel standard. Så får heller striskjorta bli litt striere etterpå?

 4. Den som lever får se. Det skal jo offentliggjøres kvartalstall, med omsetningsdata og hele pakka. Jeg er spent på hvordan det vil være i Panama når jeg vender tilbake i midten av januar etter en måned i Noreg.

  Jeg ser at de første toneangivende personlighetene begynner å advare noe, men fortsatt langt fra hva som er nødvendig/passende.

  Jeg tror det er viktig å innta en litt lang tidshorisont når man vurderer utspill i mediene. Da unngår man at særinteressene styrer utsagnene. Hvilken butikkeier ville vel si at kundene har begynt å skjære ned? Det ville jo være å be om at resten av kundene tenker seg om to ganger innen at de kjøper.

  Du får ha et godt nytt år.

 5. Takk og i like måte, Milton!

  Og et har rett, selvsagt. Julen er en for spesiell tid til at man kan se de tydelige tegnene på utviklingen i økonomien for folk flest. Men boligmarkedet viser tydelige tegn, og vi vil nok se det på andre områder også utover vinteren.

  Psykologi er en artig sak. Selvsagt driver butikkene med psykologi når de beskriver situasjonen. Alt er markedsføring. Som nå før nyttår, da fyrverkeripusherne gikk ut i media og advarte mot at det kunne bli tomt om man ikke var raske. Pga OL i Beiling, bl.a… Vel, jeg var sent ute, men ingen problem å få det nødvendige, og det var da sannelig nok smell i nabolaget nyttårsaften – som vanlig.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: