Publisert av: HåkonH | september 15, 2009

Exit Venstre?

Jeg har tidligere i høst kommentert et par oppslag knyttet til Lars Sponheim og Venstre. Det var der hvor Sponheim mer eller mindre utilsiktet gav inntrykk av at det kunne bli aktuelt å samarbeide med Frp om regjeringsdannelse etter valget. Senere var han ute med et slags dementi på det, som i hvertfall i mine øyne bare bidro til å gjøre strategien enda mer utydelig.

Nå etter valget sitter vi med fasiten. Venstre falt under sperregrensen, de rød-grønne beholdt flertallet. Lars Sponheim trekker seg fra politikken, Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister. Men hva var det egentlig som skjedde?

Jeg tror det er mye som tyder på at Venstre lakk i begge ender, som professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Hanne Marthe Narud, sier til Aftenposten. Jeg tror de mistet stemmer både til Høyre OG til Arbeiderpartiet.

Det interessante med den tanken er at om Venstre hadde turt å tenke annerledes og istedet sagt seg villig til å samarbeide mot venstresiden, slik Senterpartiet gjør, så kunne de kanskje beholdt de stemmene som nå gikk til Ap og kanskje kommet over sperregrensen? Og dermed fått betydelig større innflytelse enn det de får nå, som vaktbikkje overfor Ap i regjering?

Nå blir det vanskelig for Venstre. Med mindre de kommer opp med en ny sterk og karismatisk leder er det stor fare for at de ikke reiser seg igjen slik de gjorde da Sponheim kom inn på Stortinget i 1993.

Det syns jeg er synd.

Men jeg er glad for at Fremskrittspartiet ikke slapp til denne gangen heller.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: