Publisert av: HåkonH | august 13, 2009

Tilbake i hverdagen!

Se der – klarte å logge meg inn i bloggen også etter ferien, ikke verst etter å ha latt den ligge brakk i ukevis!

Jeg har altså hatt ferie, den varte i fire uker, og som for så mange andre så ble sommerferien våt i år. Det våte kom ofte ovenfra, men det skal sies at det våte også ganske ofte kom av bading. Det har ikke vært veldig bra sommervær, men det har ikke vært helt ille heller, altså!

Italia

Første delen av ferien tilbrakte vi i Italia, for å løpe o-løp. Det var egentlig junior-VM, men i tilknytning til mesterskapet ble det arrangert et 5-dagers publikumsløp, som samlet 3 000 deltagere, hvorav 1300 norske. Løpene gikk i Trentino i Dolomittene, helt nord i Italia, på steder som Mezzano, Passo Rolle (2000 moh) og San Martino di Castrozza. Herlige steder, nydelige byer, vakker natur – og mye VÆR!

Jeg overdriver ikke – vi hadde regn hver dag og vi hadde tordenvær hver dag i en uke. Og da ikke sånt fisletordenvær som vi har her hjemme, nei skikkelig høyfjellstordenvær, der lyden av tordenbrakene ble forsterket mellom fjellveggene. Litt skremmende, men aller mest fascinerende var det, og heldigvis så var det også perioder med fint vær innimellom, som for eksempel den dagen vi tok gondolbane opp til La Rosetta, en fjelltopp på 2743 moh.

DSC06344

Venezia

Etter at løpene var ferdige hadde vi noen dager ekstra, pga billigere flybilletter i uka enn i helga, som vi benyttet til å dra til Venezia. Det angret vi aldri på…

Vi fikk hotell i Mestre, som er en by på fastlandet innenfor Venezia. En heller trist og uspennende by, syntes vi, helt til vi tilfeldigvis dumpet opp i denne vakre piazzaen:

DSC06387b

Det var likevel Venezia som var høydepunktet. Vi brukte to hele dager til å gå i byen og å ta båt på Canal Grande, var ute på Lido og badet, og storkoste oss hele tiden. Fullt av turister overalt, byen er vel en eneste stor turistfelle, men likvel så unik at vi virkelig nøt hvert minutt. Venezia anbefales!

DSC06398

Canal Grande

DSC06406

Gondoler (ikke oss her, nei…)

DSC06456

Selvsagt måtte vi bade også, dette er like nord for Lido de Venezia.

Hjem igjen

Etter dette var vi klar til å reise hjem igjen, til ferie på hytta i Fredrikstad, besøk i Arendal (med innlagt konsertbesøk på Canal Street Jazz- og Bluesfestival), før ferien ble avsluttet med fynd og klem: Grenserittet, 80 km sykkelritt fra Strømstad til Halden 1. august.

2009-07 Sommer Arendal juli 044

Sørlandssommer.

2009-07 Sommer Arendal juli 028

Bo Kasper på Canal Street i Arendal

DSC06629b

Målgang Grenserittet etter tre timers sykling.

Så var det bare å kreke seg på jobb på mandagen. Og sånn går nu dagan…

Reklame

Svar

 1. Det var mye innhold i ferien det.. Og så er du liksom så fordømt sprek..
  Sukk.
  Plutselig så kom min 40 minutters gange på stranda ganske langt i bakleksa..

 2. Litt vel mye innhold, faktisk. Selv for meg. Det er derfor jeg drømmer om en to-ukers i Hellas…

  40 minutter om dagen er faktisk veldig bra – mer enn nok til å kunne nyte god mat og godt drikke med god samvittighet!

 3. Høres ut som en veldig fin og variert ferie. Venezia høres fantastisk ut, dit vil jeg en gang, altså. Italia i det store og hele høres fint ut. Vinen er jo dessuten best der 😉

  Eller skjønner jeg at det ble hektisk.. jeg syntes det var deilig å være i ro ett sted 🙂

 4. Ja, du må dra dit – du vil garantert elske byen! Den er faktisk spennende for unger også, og med badeøy rett utenfor.

  Ikke bare vinen, men maten også, Iskwew!

  Hektisk, ja…som jeg sa til Gsmil, litt vel innholdsrikt selv for meg…så en annen gang blir det annerledes :o)

 5. Jeg vil også til Vensezia, men jeg har hørt det er mye bedre å dra dit sent på høsten når alle turistene er skremt bort av skodda. Så kanskje i November, hvis jeg i det hele tatt får ferie?

 6. Ja, skal du unngå turister må du nok komme dit på den tiden. Jeg hørte snakk om det. Det blir helt sikkert flott – bare slå i bordet og si at du SKAL ha ferie!

 7. Tror kanskje jeg kan krangle (eller gråte) meg til en uke…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: