Publisert av: HåkonH | august 22, 2009

Ett alternativ mindre

Det er Stortingsvalg om tre uker, og enda er det tid og rom for både politiske og taktiske vurderinger og analyser av de ulike alternativene man kan stemme på.

Ingen er perfekte, det gjelder på mange områder. Det gjelder i hvertfall i politikken! Det finnes ikke et eneste parti som det er mulig å være enig  i alt og ett med. Derfor blir det kompromisser, og det blir å finne ut hva som er det viktigste for meg i hvert enkelt valg.

Dette valget er annerledes enn alle andre stortingsvalg jeg har vært med på. For første gang er det en reell, ja til og med veldig stor, sjanse for at Fremskrittspartiet kommer i regjering. Med Siv Jensen som statsminister. Det er en tanke jeg ikke liker.

Derfor er det en forutsetning for meg at det partiet jeg skal stemme på ikke medvirker til at Frp kommer i regjering. De rød-grønne partiene er selvsagt å stole på i den sammenhengen. Det er helt klart. I tillegg har både Krf og Venstre vært veldig tydelige på at de ikke vil bidra til dannelsen av en regjering der Frp deltar, eller være støtteparti for en slik regjering i Stortinget.

Krf er ikke et parti jeg vurderer som aktuelt, for å si det pent, men Venstre kunne være det. Helt til idag…

Idag er formann Lars ute og rir, og sier at han ikke på prinsipielt grunnlag vil motsette seg en regjering med Frp-deltakelse. 

– Uansett hvilken annen regjering det blir enn den vi ønsker, så vil vi være i opposisjon til den. Og da vil jeg fra sak til sak prøve å få mest mulig gjennomslag for vår politikk, sier han til avisen.

Dersom de rødgrønne partiene taper valget, kan Frp som det største opposisjonspartiet få i oppdrag å danne regjering. Venstre kommer ikke nødvendigvis til å felle en slik regjering, sier Sponheim til Klassekampen.

Da blir det som Jens Stoltenberg sier, at en stemme til de borgerlige partiene, inkludert Venstre, er en stemme til Frp i regjering og Siv Jensen som statsminister. I Oslo sitter Frp i regjering sammen med Høyre, og med støtte fra Venstre. Hvis det blir et regjeringsskifte etter valget, er det mest sannsynlig at vi får en tilsvarende løsning på riksplan.

Der ble det ett alternativ mindre, gitt…

Reklame

Svar

 1. Nå er Sponheim ute med brannslokking i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3228774.ece

  Hva skal man tro? Følg med i neste episode…

 2. He he, de er for små uansett til å kunne ha noe slags innflytelse, og sammen med frp blir Lars iallfall overkjørt..

 3. Det spørs om ikke de små i midten vil få størst gjennomslagskraft med Arbeiderpartiet alene i regjering, på deres nåde…

 4. Det er et godt poeng, men det betyr at du denne gangen må stemme størst for at de små skal ha mest å si.. 😉

 5. Ja, det er ganske tydelig det, ettersom Sponheim ikke gir seg: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=576972

  Hva skal man drive brannslokking for når man selv fyrer opp igjen i neste øyeblikk??

 6. Noen burde virkelig fortelle Sponheim at man bruker ikke bensin for å slokke en brann, men jeg tviler på at det ville nyttet. Han er visst stokk døv på enhver fornuftig frekvens…

 7. Dersom Sponheim og Venstre støtter ein FrP-regjering etter denne valgkampen, kjem dei aldri meir til å få stemmer frå nokon. Så eg tviler på at det skjer.

 8. Tror heller ikke det kommer til å skje. Mange som vil ha stemmeseddelen refundert da!

 9. Det er det nok, siden de har gitt velgerne garanti. Men politikk er politikk, og alle søker makt, dermed kan det fort bli slukt noen kameler etter valget…

 10. […] Jeg har tidligere i høst kommentert et par oppslag knyttet til Lars Sponheim og Venstre. Det var der hvor Sponheim mer eller mindre utilsiktet gav inntrykk av at det kunne bli aktuelt å […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: