Publisert av: HåkonH | april 23, 2008

Trigger happy?

USA’ sittende president George Bush jr er vel kjent som en trigger happy cowboy fra Texas. Invasjonen i Irak, på kjent sviktende grunnlag er bare ett eksempel. Det har ikke brakt mere fred inn i verden, og det har ikke gitt USA flere venner.

Nå driver de og forbereder seg på tiden etter Bush jr der borte, og demokratene er veldig opptatte av å framheve at de er noe helt annet enn Bush jr. Særlig Barack Obama, men også Hillary Clinton har vært opptatt av å markere at de står for noe helt annet enn Bush jr. «Forandring» har vært Obamas mantra, og Hillary har tatt etter.

Men så smeller det. I et intervju med TV-stasjonen ABC sier Hillary at hun som president kan utslette Iran om nødvendig, dersom de angriper Israel.

– Jeg vil at iranerne skal vite at hvis jeg er president, vil vi kunne angripe Iran, sa senator Clinton i et intervju med TV-stasjonen ABC.

– I løpet av de neste ti årene, og hvis de er dumme nok til å vurdere et angrep på Israel, vil vi være i stand til å utslette dem fullstendig, fortsatte Hillary Clinton.

Noen som sa «forandring»?


Svar

  1. Forandring?? I et land så stokk konservativt som USA?
    Nei, erru gæern, du?

  2. Nei, jeg burde kanskje skjønt det. Men Obama er ikke like trigger happy, tror jeg?

  3. Kanskje ikke. Men han er jo nesten utlending og!

  4. Ja, men det er jo forsåvidt alle de andre også!

  5. I praksis er det vel «apparatet» og ikke presidenten alene som «gjør ting»? I motsetning til i amerikanske filmer, altså… 🙂

  6. Det er vel begge deler Jarle, og i tilfellet Bush jr har jeg definitivt inntrykk av at presidenten selv «gjør ting».

    Hva fru Clinton måtte gjøre på egen hånd eller styrt av apparatet får vi vel bare vite hvis hun blir president – men mest sannsynlig ikke da heller.


Legg igjen en kommentar

Kategorier